Secretele frumusetii » Peeling, acizi, retinol: E timpul potrivit pentru aceste ingrediente

Peeling, acizi, retinol: E timpul potrivit pentru aceste ingrediente

În perioada rece a anului, din toamnă și până în primăvară, pielea noastră este expusă la o serie de factori care o pot afecta, cum ar fi vântul, schimbul brusc de temperatură, frigul și umezeala. Acest lucru poate duce la uscarea pielii, apariția ridurilor și a petelor pigmentare.

Un mare avantaj însă este, că anume în această perioadă a anului, putem experimenta și încerca produse, care nu sunt recomandate pentru perioada de vară. Este important, ca anume acum să facem schimbări în rutina noastră de îngrijire și să introducem produse cu ingrediente active noi.

Peelingul este un tratament cosmetic care ajută la îndepărtarea celulelor moarte de la suprafața pielii. Acest lucru permite pielii să se regenereze mai rapid și să arate mai sănătoasă. Peelingul poate fi chimic sau mecanic. Peelingul chimic este realizat cu ajutorul unor acizi, cum ar fi acidul glicolic sau acidul salicilic.

Acizii sunt ingrediente care pot ajuta la îmbunătățirea aspectului pielii. Aceștia pot ajuta la reducerea ridurilor, a petelor pigmentare și a acneei. Cei mai populari acizi pentru îngrijirea pielii sunt:

  • Acidul glicolic: Un acid alfa-hidroxi (AHA) care ajută la îndepărtarea celulelor moarte de la suprafața pielii și la stimularea producției de colagen.
  • Acidul salicilic: Un acid beta-hidroxi (BHA) care ajută la curățarea porilor și la reducerea inflamației.
  • Acidul hialuronic: Un acid care reține apa în piele, oferind hidratare.
  • Vitamina C: Un antioxidant care ajută la protejarea pielii de radicalii liberi și la stimularea producției de colagen.

Retinolul este o formă de vitamina A care are proprietăți anti-îmbătrânire. Acesta ajută la reducerea ridurilor, a petelor pigmentare și a acneei. Retinolul poate fi folosit sub formă de creme, serumuri sau loțiuni.

De ce se folosesc aceste produse pe perioada rece a anului?

Soarele este mai slab pe perioada rece a anului, iar aceasta ne permite să evităm apariția ridurilor, a petelor pigmentare. Însă este important să folosim produse de protecție solară, indiferent de anotimp.

De asemenea, pe perioada rece a anului, pielea noastră este mai uscată. Acest lucru se datorează faptului că aerul este mai rece și mai uscat. Prin urmare, este important să folosim produse care să ne hidrateze pielea.

Recomandări

Iată câteva recomandări pentru produsele cosmetice, care ne sunt un mare ajutor în perioada rece a anului:

  • Peeling: O dată sau de două ori pe săptămână, pentru a îndepărta celulele moarte de la suprafața pielii și a permite pielii să se regenereze mai rapid, dar și să absoarbă mai ușor ingredientele active din creme și seruri.
  • Acizi: Acizii pot fi folosiți în fiecare zi, se recomandă seara, în funcție de tipul de acid și de sensibilitatea pielii.
  • Retinolul: Retinolul poate fi folosit în fiecare zi, seara, după curățarea pielii.
  • Protecție solară: Zilnic, dimineața, cu un SPF de cel puțin 30.

Recomandări speciale pentru retinol

Retinolul este o substanță eficientă pentru îngrijirea pielii, dar poate avea și unele efecte secundare, cum ar fi roșeața, uscăciunea și iritația pielii. De aceea, este important să folosim retinolul cu moderație și să îl introducem treptat în rutina noastră de îngrijire a pielii.

În general, retinolul este recomandat femeilor după vârsta de 25 de ani. De asemenea, retinolul nu este recomandat femeilor însărcinate sau care alăptează.

Dacă aveți pielea sensibilă, evitați utilizarea retinolului și acizilor împreună. În acest caz, puteți utiliza retinolul seara și acizii dimineața. De asemenea, începeți cu produse care conțin retinol și acizi în concentrații mai mici.

Comandă online și beneficiază de livrare rapidă și gratuită!

Pe jeju.md vei găsi produsele cosmetice coreene de care ai nevoie pentru o piele frumoasă și sănătoasă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *