Ne găsești aici:

Ai vreo întrebare?

Sună la 079 333 445

FarmStay Collagen Hyaluronic Acid All-in-One Ampoule

Produsul nu îngrașă pielea, îl aplic dimineața, după care aplic crema cu SPF! Prețul e foarte avantajos și volumul destul de mare!
Lidia
Vezi oferta

Piele Grasă » De ce alegem acid salicilic sau cum luptăm cu acneea?

De ce alegem acid salicilic sau cum luptăm cu acneea?

Ce este acidul salicilic?

Acidul salicilic este un ingredient activ foarte popular în produsele cosmetice, recunoscut pentru proprietățile sale exfoliante și antiinflamatorii. Acesta este utilizat în mod frecvent în tratamentele împotriva acneei și pentru curățarea porilor, datorită multiplelor sale beneficii și rezultate eficiente în îngrijirea pielii.

Acidul salicilic este un compus chimic care poate fi obținut atât sintetic, cât și din surse naturale, precum scoarța de salcie. Substanța activă, acidul salicilic, derivă inițial din scoarța de salcie, cunoscută de secole pentru proprietățile sale terapeutice. Popoarele antice, precum egiptenii și grecii, utilizau extractele de salcie pentru a calma durerile și inflamațiile. În 1820, chimistul francez Henri Leroux a izolat pentru prima dată un compus din scoarța de salcie, pe care l-a numit “salicină”.

Astăzi, acidul salicilic rămâne un ingredient cheie în produsele de îngrijire a pielii, fiind apreciat pentru eficacitatea sa în tratarea diferitelor afecțiuni cutanate. Cu toate acestea, este important să se utilizeze în concentrații adecvate și să se respecte instrucțiunile de utilizare pentru a obține rezultatele dorite. În produsele cosmetice, acesta este utilizat în concentrații mai mici, de obicei între 0,5% și 2%.

Care sunt beneficiile acidului salicilic?

Acțiune exfoliantă: Acidul salicilic pătrunde în stratul superior al pielii și dizolvă legăturile dintre celulele moarte, exfoliindu-le. Această exfoliere chimică ajută la îndepărtarea celulelor moarte și a impurităților, stimulând în același timp regenerarea celulară. Rezultatul este o piele mai curată, mai luminoasă și mai netedă.

  • Reducerea acneei: Acidul salicilic are proprietăți antibacteriene și antiinflamatorii, făcându-l eficient în tratarea acneei. Aceasta ajută la eliminarea excesului de sebum și a impurităților care blochează porii. Reduce astfel formarea de coșuri și erupții cutanate. De asemenea, calmează inflamația și reduce roșeața asociată cu acneea.
  • Combaterea punctelor negre: Punctele negre sunt rezultatul acumulării de sebum și celule moarte în pori, care se oxidează la suprafața pielii. Acidul salicilic acționează ca un agent exfoliant, eliminând aceste impurități. Curăță porii, ajutând astfel la reducerea și prevenirea apariției punctelor negre.
  • Reducerea aspectului porilor dilatați: Acidul salicilic penetrează în pori și ajută la curățarea și îngustarea lor. Prin eliminarea excesului de sebum și a impurităților care îi blochează, acidul salicylic contribuie la reducerea aspectului porilor dilatați. Conferă tenului un aspect mai uniform și mai neted.

Cum utilizăm acidul salicilic

Pentru a utiliza acidul salicilic în rutina de îngrijire a pielii, este recomandat să începeți cu o concentrație mai mică (0,5% sau 1%) și să vă monitorizați reacția pielii. Dacă tolerați bine produsul, puteți trece treptat la concentrații mai mari (2%), dacă este necesar. Utilizați produsele care conțin acid salicilic conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Respectați frecvența recomandată de aplicare.

Descoperă puterea acidului salicilic în lupta împotriva acneei și a pielii imperfecte! Ia acum o decizie inspirată și explorează gama noastră de produse cu acid salicilic pe jeju.md!

Indiferent de tipul tău de ten, avem soluții potrivite pentru tine – de la geluri de curățare și tonere, la creme și tratamente concentrate.

Nu lăsa acneea să-ți afecteze încrederea în propria frumusețe! Fă primull pas pentru a obține o piele sănătoasă și radiantă cu ajutorul produselor cu acid salicilic de pe jeju.md! Comandă acum și descoperă secretul unei pieli impecabile!