Trenduri » TONER, ESENȚĂ, SERUM, FIOLE… CE SĂ ALEGEM ȘI CARE ESTE DIFERENȚA?

TONER, ESENȚĂ, SERUM, FIOLE… CE SĂ ALEGEM ȘI CARE ESTE DIFERENȚA?

Înainte de toate să începem cu toner. După ce vă curățați fața, ar trebui să folosiți un toner, un pas care este mai mult decât  evident  în  oricare  dintre regimurile de îngrijire a pielii.

Cum au apărut tonerele? Acestea au fost inventate pentru că pe timpuri săpunul era atât de aspru încât ridica pH-ul pielii până la niveluri nesănătoase. Tonerul readuce, la normal, pH-ul pielii. Acum  însă nu mai este o problemă cu toate produsele de curățare blânde pe care le avem. În prezent, mai mulți producători adaugă în toner antioxidanți sau alți aditivi benefici care  servesc ca pregătire a pielii pentru următoarea etapă de îngrijire.

Unii specialiști, ne asigură că un toner produs în Coreea oferă un strat de bază pentru hidratarea pielii, ceea ce face pielea mai comodă pentru următoarea etapă de îngrijire. Cum recunoaștem un toner? În general tonerul este o substanță foarte apoasă și este ambalat în sticle mai mari, comparativ cu un ser sau esență.

SER 

Deci, fața este curățată și tonifiată. Tehnic acesta este momentul în care ar trebui să folosim o esență, dar e și momentul potrivit pentru a vorbi despre seruri, care este o categorie aparte și necesită o atenție deosebită. Multe femei au devenit dependente de ser. Sunt seruri care pot fi aplicate în dependență de sezon.

În general, un ser conține câteva ingrediente active cheie pentru a aborda probleme specifice pielii, precum strălucirea, petele întunecate, ridurile,uscăciunea etc. Substanțele active sunt de obicei mai concentrate decât ceea ce veți găsi, să zicem, într-o cremă hidratantă. Serurile sunt puțin mai groase în consistență – aproape ca uleiul – și vin de obicei într-o sticlă mult mai mică decât o sticlă de toner sau de demachiant. De multe ori sticlele au picături pentru a elibera produsul, deși sunt și seruri opace, aproape de loțiune, în sticluțe cu pompe mici.

ESENȚĂ

Atunci, ce este o esență? Acest lucru va fi controversat, dar iată: o esență și un ser sunt în esență – același lucru. Descoperire, nu? Există câteva momente importante de remarcat.

Specialiștii spun că, esențele erau în mod tradițional mai ușoare și mai puțin concentrate decât serul și erau folosite după un toner pentru a adăuga un alt strat de hidratare înainte de a aplica serul. Acum, însă, când putem găsi pe rafturi esențe cu o concentrație mai redusă (frecvent acest tip de produs este  denumit și „emulsie”), nu putem merge pe aceeași cale. Serurile devin din ce în ce mai ușoare, iar esențele devin mai dense și ambele pot conține concentrații mari de ingrediente active.

De fapt, însăși cuvintele „esență” și „ser” nu sunt altceva decât cuvinte de marketing acum. Practic (și generalizez aici), femeile occidentale înțeleg „serul”, iar femeile asiatice înțeleg „esența”, astfel acum, termenii esență / ser / concentrat sunt practic interschimbabili. În concluzie: Totul este marketing.

Atât esența, cât și serul sunt utilizate în aceeași etapă de tratament a pielii pentru a obține rezultate similare. Pot exista doar mici diferențe de textură. Mai nou pe piața de frumusețe de top precum Coreea,  au apărut noțiuni cum ar fi  pre-esență și postesență în rutina de ten. Pre-esență? 

Acesta este probabil și un moment bun pentru a menționa tonerele de tratament, numite și loțiuni esențiale sau tonifiante esențiale. Acestea au o consistență pe care oamenii o asociază tradițional cu o esență – mai subțire. 

Esențele pot înlocui un toner tradițional, dar au un ph mai hidratant. Ele se încadrează undeva între un toner și un ser.

Fiole (ampule)

Pe scurt despre fiole, pentru că sunt în aceeași familie cu esențele și serurile. Fiola este un ser supraalimentat, cu concentrație mai mare de ingrediente active. Fiolele se folosesc pentru o perioadă definită de timp sau când  aveți o criză cutanată. Se recomandă utilizarea lor înainte de esența sau serul dumneavoastră. Fiolele vin de obicei în sticle mai mici, cu picături. 

Atâta timp cât femeile sunt interesate să aplice 27 de produse diferite, companiile vor fi încântate să le prezinte. Dar nu intrați în panică.

Mai întâi, descoperiți de ce are nevoie pielea dvs și alegeți produse cu ingrediente care se potrivesc tenului. Nu dați importanță cum se numește produsul, verificați ingredientele.

După ce îți dai seama de ingredientele potrivite pentru problemele tale de piele, alege o textură, care să se potrivească tipului tău de piele și sensibilității. Încercați diferite texturi pentru a vedea ce vă place. Nu vă faceți griji în legătură cu cum ar trebui să arate regimul de îngrijire a pielii. 

Ar trebui să evolueze constant, în funcție de ceea ce are nevoie pielea ta.

Nu uitați că produsele de îngrijire a pielii există pe un continuum. Puteți găsi întotdeauna ceva mai concentrat sau mai apos, mai bogat sau mai ușor.

În cele din urmă, indiferent de produse sau de câte produse utilizați, regula generală este să aplicați primul produs cel mai apos și cel mai gros – ultimul.

Contacte:

tel: 079 333 445

Magazinele noastre: