CUM ÎNGRIJIM TENUL FEȚEI ȘI CARE POT FI CONSECINȚELE IZOLĂRII

S-ar părea că, stând acasă, să dăunăm pielii este imposibil, însă nu e chiar așa. Enumerăm câteva situații care pot avea un efect negativ asupra tenului și vă îndrumăm cum să remediați consecințele.

Monitorizăm comportamentul și ne amintim ce am făcut greșit.

SPĂLAREA PREA DES ARE DREPT URMARE SENSIBILITATEA ȘI USCĂCIUNEA PIELII.

Ora care ne-am obișnuit s-o petrecem în drum spre birou, acum am decis s-o dedicăm îngrijirii feței. Gel, scrub, loțiune acidă, peeling, mască cu argilă – în sfârșit este timpul să aplici toate acestea. De preferat de două ori pe zi. 

În acest caz nu vă mirați că fața este sensibilă, pielea are porțiuni uscate iar fiecare atingere aduce disconfort.

Curățarea excesivă și-a făcut treaba – a distrus bariera lipidică a pielii, și deci pierdem din umiditatea pielii, microorganismele dăunătoare nu sunt ținute sub control, slăbesc proprietățile de protecție.

Pentru a readuce echilibrul și hidratare pielii, aplicați ser cu ceramide, suc de aloe sau glicerină. Pentru a consolida stratul lipidic, este potrivit uleiul sau crema cu unt de shea, jojoba, avocado. Este mai bine să vă spălați fața cu un produs pe bază de agenți tensioactivi blânzi obținuți din acizi grași din ulei de nucă de cocos; Peeling – numai enzimatic, nu mai des decât o dată pe săptămână.

IGNORAȚI ÎNGRIJIREA:  TEN FĂRĂ STRĂLUCIRE

Reacția inversă la carantină este postul cutanat conștient sau spontan, adică încetarea îngrijirii și aplicarea produselor cosmetice. De ce este rău? Fără curățare regulată, murdăria se acumulează pe piele. Praful, sebumul, celulele moarte formează un amestec pe suprafața epidermei, iar fața capătă o nuanță gri, apar puncte negre și în scurt timp acnee.

Lipsa procedurii de exfoliere de 1-2 ori pe săptămână (în funcție de tipul de piele) duce la faptul că pielea se reînnoiește mai lent. Rezultatul este o față obosită și  strălucire zero. Suplimentează imaginea sumbră a ignorării hidratării cu o cremă sau ser. Amintiți-vă că: pielea uscată este pielea lipsită de viață.

În plus, lipsa de aer proaspăt și, prin urmare, nesaturația țesuturilor cu oxigen are drept urmare  – un aspect foarte palid. Reveniți urgent la rutina de frumusețe „curățare, exfoliere, hidratare”, hrăniți pielea cu ser de vitamine astfel  își va întoarce strălucirea.

AER USCAT ÎN CAMERĂ: ROZACEE

Declanșări de rozacee – pielea înroșită inflamată cu coșuri roz și vase proeminente este rezultatul unui aer rece și uscat. 

Observând primele manifestări ale rozaceei – roșeață și mâncărimea pielii în triunghiul nazolabial, gasiți un produs cu squalan, acesta va restabili bariera de protecție. Pentru a elimina inflamația, este util serul cu niacinamidă. În continuare, optați pentru o îngrijire puternic hidratantă, de preferință cu mai multe straturi: toner, ser, cremă, dacă este necesar adaugați și o picătură de ulei.

Rozacea poate fi cauzată de anxietate și stres emoțional și, de asemenea, de consumul de alcool. Un pahar de prosecco este suficient pentru ca pe obraji să apară roșeață. Așadar, optați pentru  o viață liniștită în compania unui umidificator.

VĂ FACEȚI GRIJI ȘI ALUNGAȚI STRESUL CU DULCIURI: ACNEEA VĂ ESTE GARANTATĂ

 Relația dintre dietă și acnee nu a fost încă dovedită științific, dar sfaturile dermatologilor sunt următoarele: cu o tendință de erupții pe față, este mai bine să nu te încurci cu dulciurile. Dulciurile sunt glucide rapide, imediat ce le mâncați, pancreasul începe să funcționeze rapid, provocând un salt în insulină. Acestal, la rândul său, provoacă glandele sebacee pentru a secreta sebum – un mediu favorabil pentru înmulțirea bacteriilor care provoacă acnee. Stresul și depresia ajută la apariția acneei, iar această relație a fost deja confirmată de cercetări.

BĂUTURĂ MULTĂ LA PETRECEREA PE ZOOM: DESHIDRATARE

Alcoolul este capabil să deshidrateze organismul în ansamblu și în special pielea. Principalele semne ale deshidratării pe față sunt liniile subțiri care arată ca ridurile dispar după aplicarea unui hidratant. Pielea uscată poate deveni iritată atunci când este deshidratată. Pielea grasă reacționează cu creșterea producției de sebum.

Dimineața ta se va începe cu  un pahar de apă cu lămâie și câteva zile de hidratare intensă a pielii. Nu uitați să „sigilați” serul hidratant cu cremă.

DORMI PREA MULT: UMFLĂTURI ȘI PUNGI SUB OCHI

 În general, dormitul mai mult de 8 ore pe zi este dăunător sănătății: potrivit cardiologilor, somnul în exces afectează negativ starea inimii și a vaselor de sânge. Aspectul apare datorită faptului că în timpul somnului procesul de circulație a  limfei și fluxul de sânge este încetinit, până dimineața fața se poate umfla, iar umflarea apare sub ochi.

Măștile cu efect de răcire vin în ajutor.  Dacă pe ambalaj nu există nicio marcă de răcire, puneți-le la frigider cu 15-20 minute înainte de aplicare.

Crema de ochi cu un aplicator metalic: răcește pielea și ameliorează umflăturile, iar masajul restabilește microcirculația.

LIPSA UNUI REGIM A ZILEI: CEARCĂNE SUB OCHI

Noaptea nedormită sau adormirea târzie duce la întreruperea funcționării vaselor de sânge și a capilarelor mici. Furnizarea oxigenului către țesuturi este perturbată – iar dimineața un aspect panda este garantat. Mai ales dacă pielea pleoapelor inferioare este subțire.

Primul pas în această situație este stabilirea unui mod de somn (timp optim de la 23:00 la 7:00) și ventilarea dormitorului. Al doilea pas constă în includerea produselor de rutină cu componente vasoconstrictive: vitamina K, extracte de ceai, afine, centella asiatică.

PURTAȚI O MASCĂ PROTECTOARE MULT TIMP: IRITAȚII

 O mască sau un aparat respirator medical, dacă este purtat mult timp, provoacă iritații și erupții cutanate. Acest lucru se întâmplă datorită atingerii măștii de piele sau, invers, o potrivire prea strânsă. Plus un „microclimat” sub mască: umiditate ridicată, căldură, sebum. Toate acestea duc la roșeață și inflamație.

Medicii și asistentele publică în mod regulat fotografii cu fețele lor cu urme de mască după ture. Dacă sunteți medic și nu îndepărtați masca timp de 12 ore, îngrijirea normală a pielii este imposibilă. Se recomandă consultatea uni dermatolog, iar în așteptarea recomandărilor, încercați să restaurați pielea cu produse pe bază de lipide (lanolină, squalan) și ceramide. Pentru vindecare, se potrivesc remedii cu arnica. Puneți ceva moale și non-alergenic sub mască, de exemplu, plasture de hidrogel (deși se deformează rapid) sau din silicon.

RECOMANDĂRI GENERALE:

purtați masca numai pe pielea curată și spălați imediat după ce masca a fost îndepărtată;

pentru spălare folosiți gel sau spumă (pentru pielea grasă),

folosiți produse cosmetice cu acid hialuronic, extract ceai verde, acestea vor crea o peliculă respirabilă care nu va permite evaporarea umidității și desigur, fără machiaj.

Contacte:

tel: 079 333 445

Magazinele noastre: